Θερμοκήπιο 2017

Φεβρουάριος – Μάρτιος 2017

Ξεκίνησε και φέτος η σπορά για το θερμοκήπιο στις αρχές Μαρτίου. Φέτος η σπορά έγινε σχετικά αργά μιας και προηγήθηκαν η ανάλυση του εδάφους και στη συνέχεια η απαραίτητη “διόρθωση” των χαρακτηριστικών του με θειάφι και τη βασική λίπανση. Ο βαρύς χειμώνας επίσης, είχε σαν αποτέλεσμα τα φυτώρια να έχουν χάσει αρκετά από τα υβρίδια και επομένως ήταν αδύνατη η αγορά τους από τον Φεβρουάριο.

Απρίλιος 2017

Τον Απρίλιο ήδη τα φυτά έχουν μεγαλώσει αρκετά. Ευτυχώς η Κέρκυρα έχει γενικά ζέστη και με το θερμοκήπιο βέβαια τα φυτά μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Θέλει προσοχή όμως μιας και τις μέρες με δυνατή ηλιοφάνεια στο εσωτερικό του θερμοκηπίου μπορεί η θερμοκρασία να ανέβει πάρα πολύ.

Μάϊος 2017

Τον Μάϊο υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαμε τις πρώτες ντομάτες αλλά η κακοκαιρία του φετινού χειμώνα μας οδήγησε να φυτέψουμε 20-25 μέρες αργότερα οπότε είμαστε εν αναμονή των πρώτων ντομάτων. Προς το παρόν πράσινες σαλάτες και πολλές μάλιστα

Ιούνιος 2017

Καλά τον Ιούνιο έγινε χαμός. Οι ντομάτες έβγαιναν περίπου 60 την εβδομάδα! Και αν νομίζετε ότι είναι πολλές περιττό να σας πω ότι δεν έμεινε ούτε μια! Γενικώς το ρίξαμε στις σαλάτες! Κολοκυθάκια δεν είχαμε πολλά φέτος για κάποιον λόγο…

Ιούλιος 2017

Και τον Ιούλιο είχαμε βεβαίως πολλές ντομάτες. Δεν έχω πολλές φωτογραφίες βέβαια διότι έλειπα τον περισσότερο μήνα (να’ ναι καλά το αυτόματο πότισμα που λειτούργησε άψογα). Η συγκομιδή γινόταν από τρίτους μια φορά κάθε 10 μέρες περίπου.

Αύγουστος 2017

Τον Αύγουστο η παραγωγή μειώθηκε πολύ. Με το θερμοκήπιο απολαμβάνεις τους καρπούς νωρίτερα αλλά βεβαίως η παραγωγή σταματάει επίσης νωρίτερα. Εξακολουθούμε και έχουμε παραγωγή ντομάτας, πιπεριών, μελτζάνας, κτλ αλλά σαφώς μειωμένης. Πχ 16 περίπου νομάτες την εβδομάδα. Βέβαια έχουμε προνοήσει και έχουμε κλαδέψει τις νοματιές ψηλά και έχουμε αφήσει εδώ και 1 μήνα περίπου να βγαίνει νέα ντοματιά από τη ρίζα οπότε σε λίγες μέρες θα έχουμε παραγωγή από το νέο στέλεχος. Φέτος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είχαμε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και για παρατεταμένο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να φυτά να είναι ταλαιπωρημένα. Πάντως, τσιμπήσαμε και 2 τσάντες ροδάκινα!